Over Sam


Sam with cactus earsIk ben een bezige bij en leef aan een hoog tempo op vele vlakken! Een zestal jaren geleden werd ik gebeten door een hardnekkige triatlon microbe en die zit nog steeds diep in mij genesteld. Wat begon als ‘waarom zou ik eens niet meedoen aan de Zwintriatlon?‘ evolueerde een jaar later al gauw naar ‘die halve van Eupen zegt mij wel wat!‘. Nog een jaartje later stond de 3/4 triatlon van Gerardmer als seizoensafsluiter op mijn programma en in 2007 deed ik mijn eerste Ironman wedstrijd in Oostenrijk.

Waar de eerste jaren mijn ambitie vooral geformuleerd werd in termen van aankomen of bij de eerste deelnemershelft eindigen, evolueerde die al gauw naar de hoop om ooit eens aan de Ironman van Hawaii te kunnen deelnemen.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken: mijn derde Ironman deelname was de spreekwoordelijke goede keer en op 10 oktober zal ik er dus een ferme lap op geven in Hawaii!

Het leuke aan trainen voor Ironman wedstrijden is dat je heel veel tijd hebt om na te denken. Dit levert talrijke leuke ideeën op voor allerlei projecten op vele fronten. Zo zit ik ook vaak verveeld met het feit dat, behalve ikzelf, weinig mensen beter worden van mijn sportbeoefening. Nu ik echter een zeker niveau heb bereikt loop ik ook al wat meer in de kijker. Het leek me dan ook een tof idee om rond mijn Hawaii deelname iets te organiseren waar anderen, die niet de mogelijkheden hebben die ik heb, ook iets aan hebben.

Na wat rondvragen kwam ik bij abajaa! terecht. Dit is een sympathieke vzw met zeer gedreven mensen die hun vrije tijd aanwenden om activiteiten te organiseren voor mentaal gehandicapte personen. Het concrete actieplan om deze organisatie te steunen kan je lezen in de rechterkolom van mijn site.
Ik hoop via deze weg een aantal vrienden, collega’s, atleten, sympatisanten, … te kunnen winnen voor dit project en zo een duwtje in de rug te geven van deze mooie organisatie!

Hieronder volgt in een notendop nog wat info over mezelf. Indien je vragen, opmerkingen of suggesties hebt mag je me steeds contacteren via het contactformulier.

Woonplaats: Destelbergen
Geboortedatum: 18/03/1975
Lengte: 1m90
Gewicht: 74-77kg
Beroep: Beroepsofficier bij brandweer Gent, zelfstandig SAP BC consultant
Hobby’s: Fietsen, lopen, zwemmen, wandelen, koken, eten
Eten: Italiaans en vis
Club: TOS Triathlon (Troyes, Frankrijk)
Coach: Loïc Hélin