SRM bestand Ironman Hawaii 2009

November 30, 2009 by  

Mijn ambitie in Hawaii was minder dan 5 uur fietsen. Ik wist (of hoopte toch) dat mijn fietsniveau beter was dan in Frankfurt. Hoe ik de warmte zou verteren was uiteraard een vraagteken maar na 14 dagen acclimatisatie was ik er redelijk gerust in.

De fietsproef kan je eigenlijk onderverdelen in 4 stukken:

De aanloop tot aan de klim in Hawi (68km):
Eerst dient er een lokaal lusje te worden gereden (naar boven op Kuakini hwy en terug) en dan start de lange weg naar Hawi over de Queen K hwy. Jezelf intomen is zeer belangrijk in het begin van het fietsonderdeel: gem 242W en een gem hf van 145. Goed gestart!

Hawaii_deel1

De klim naar Hawi (28km):
Deze klim is niet stijl maar de hitte laat zich hier wel voelen. Doseren blijft de boodschap. Dit is een stuk waar de warmte zich goed laat voelen. Na het keerpunt in Hawi is er even tijd voor recuperatie tijdens de afdaling (als de wind niet te zot doet). Gem. 243W en gem hf 148: nog steeds dik in orde!

Hawaii_deel2

De afdaling van Hawi (28km):
Hier kan er een beetje gerecupereerd worden. De SRM geeft direct feedback en zorgt ervoor dat ik hier niet teveel stilval: gem. 218W tijdens de afdaling (goed voor gemiddeld 43 km/u) en hf 144. Er was wind maar die was goed anticipeerbaar. Voorzichtigheid blijft op dit stuk steeds geboden!

Hawaii_deel3

De terugweg naar Kona (54km):
Dit zijn de laatste fietsloodjes maar ook de zwaarste! Hier blies de wind constant in het nadeel. Ondanks het gem. vermogen van 222W daalt gemiddelde snelheid naar slechts 34 km/u. Het gem. vermogen ligt hier wat lager omdat ik naar het einde toe wist dat mijn fietstijd ruim binnen de verhoopte marge zou zijn en ik met min of meer verse beentjes aan het lopen wou beginnen 😉 Gem. hf wederom 144…

Hawaii_deel4

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!