Rotor Q Rings

November 17, 2012 by  

Sinds 2012 heb ik Rotor Q rings aan mijn wapen arsenaal toegevoegd. In het verleden had ik al eens met een ander type ovalen kettingblad geëxperimenteerd maar was toen niet overtuigd. We zijn echter enkele jaren verder en mijn fietstechniek is ondertussen grondig geëvolueerd door gebruik te maken van mijn andere favoriete trainingstool. Ovalen kettingbladen zorgen ervoor dat je op de plaatsen van jouw pedaal omwenteling waar je het meest kracht kan zetten een groter verzet duwt en op de plaatsen waar je het minst efficient bent een kleiner verzet duwt. Ik vind het resultaat redelijk spectaculair en je zal mij op wedstrijden niet meer ‘rond’ zien rijden. Het effect was het meest uitgesproken tijdens het bergaf rijden waar mijn collega Fred er met de beste wil van de wereld niet in slaagde om me te volgen terwijl hij toch een sterkere fietser is, zwaarder weegt en ook met een 53/11 verzet op de baan was… Qua ‘gevoel’ merk je niet dat je met andere kettingbladen rijdt (enfin, ik toch niet) maar het resultaat is er wel degelijk.

Vanaf 2013 komt Rotor ook met QXL rings (nog meer ovaal dan Q rings) en een vermogensmeter op de markt.

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!