Rudy Project Wingspan

October 17, 2011 by  

De dag voor mijn vertrek naar Kona gaf mijn Spiuk Kronos helm de geest bij het ontstickeren. Ik had me er al mee verzoend om de wedstrijd met een gewone helm af te werken. Chrissy doet dat ook. Dat was echter buiten de actie van Rudy Project gerekend! Zij hebben in Kona 200 atleten van een helm voorzien!

Dat was nu eens een mooie deal. De helm paste perfect, was beschikbaar in vele kleuren (ik koos fluo geel) en de kit bevat redelijk wat leuke accessoires. Zo kan je de ventilatie opening vooraan open laten, gedeeltelijk sluiten of volledig sluiten. Ook voor de achterkant van de helm bestaat een licht en eenvoudig te installeren afdekkapje. Voor ironman wedstrijden is maximum ventilatie cruciaal en in de open configuratie moet de helm absoluut niet onderdoen voor een conventioneel exemplaar.

De pasvorm: perfect! Spant niet, makkelijk op te zetten, makkelijk bij de regelen met behulp van een wieltje achteraan, superlicht. Ook de chinstrap is gemaakt van zeer zacht en aangenaam materiaal. Doordat de staart van de helm zeer compact is hindert die nooit. Tijdens het fietsen is het ook zeer makkelijk om water in de helm te gieten om het hoofd koel te houden.

Ik kan de helm enkel vergelijken met Giro, Bell en Spiuk en de Rudy Project Wingspan komt toch wel op een veel hoger schavotje terecht wat mij betreft. En dat zeg ik niet omdat ik hem heb gekregen.  De prijs is dan ook het enige minpuntje aan deze helm: hij is immers niet zo goedkoop maar via de website doet Rudy Project wel regelmatig mooie deals!

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!