Powercranks – begeleiding

October 31, 2011 by · 1 Comment 

Vanaf dit seizoen zal ik een zeer beperkt aantal atleten begeleiden. Het is de bedoeling om te werken rond het powercranks concept omdat dit volgens mij enorm veel potentieel biedt. Wie veel sneller wil worden en daar ook iets voor over heeft mag me steeds contacteren voor meer informatie.

Remains of the day…

October 17, 2011 by · 1 Comment 

Seizoen 2011 zit erop… Nu is er tijd voor wat reflectie en de plannen voor 2012 liggen klaar. Op sportief gebied is het duidelijk: bevestigen en indien mogelijk beter doen! De Kona teller loopt al. Wat de rest zal brengen weet ik niet maar een positieve ingesteldheid is de perfecte aanzet voor een succesvolle toekomst! En ik heb zo een vermoeden dat er weer veel gereisd zal worden! En ik wil ook het Abajaa! project nieuw leven inblazen voor het komende jaar en zo een steentje bijdragen tot het geluk van mensen die zelf niet de keuzes kunnen maken die ik wel kan maken!

SRM bestand Ironman Hawaii 2011

October 17, 2011 by · Leave a Comment 

In 2009 fietste ik in moeilijke omstandigheden 4u55 in Kona. Twee jaar later sta ik een stuk sterker en het zou niet ambitieus geweest zijn om me niet naar een tijd van minder dan 4u45 te richten.

De SRM file zelf kan je hier vinden (file is gezipt). Je hebt de SRM software (vrij te downloaden op SRM website) nodig om hem te bekijken.

De fietsproef heb ik – analoog aan het artikel over de wedstrijd in 2009 – opnieuw onderverdeeld in 4 stukken:

De aanloop tot aan de klim in Hawi (68km):
Eerst dient er een lokaal lusje te worden gereden (naar boven op Kuakini hwy en terug) en dan start de lange weg naar Hawi over de Queen K hwy. Intomen doe ik niet meer. Gas geven van in ‘t begin is de boodschap! Avg 275W en een gemiddelde snelheid van meer dan 41km/u zijn het resultaat:

De klim naar Hawi (28km):
Deze klim is niet stijl en er stond hier een stevig tegenwindje. Avg 284W en 34,6km/u. Niet veel sneller dan in 2009 maar een pak meer vermogen!

De afdaling van Hawi (28km):
Hier kan er een beetje gerecupereerd worden. De SRM geeft direct feedback en zorgt ervoor dat ik hier niet teveel stilval: gem. 262W tijdens de afdaling (goed voor gemiddeld 44,6 km/u).

De terugweg naar Kona (54km):
Ik vond dit stuk veel beter meevallen dan 2 jaar geleden! Avg 262W en 36,6km/u

Allround dus een stuk sterker gefietst dan 2 jaar geleden!

Rudy Project Wingspan

October 17, 2011 by · Leave a Comment 

De dag voor mijn vertrek naar Kona gaf mijn Spiuk Kronos helm de geest bij het ontstickeren. Ik had me er al mee verzoend om de wedstrijd met een gewone helm af te werken. Chrissy doet dat ook. Dat was echter buiten de actie van Rudy Project gerekend! Zij hebben in Kona 200 atleten van een helm voorzien! Lees meer

Slowtwitch interview!

October 16, 2011 by · Leave a Comment 

Nooit gedacht dat ik dit nog zou mogen meemaken! Read the story.

Raceday foto’s online!

October 16, 2011 by · 1 Comment 

Tussen mijn post-race meditatie sessies heb ik toch even de tijd gevonden om al een paar raceday foto’s in mijn album te plaatsen. Klik hier voor de rechtstreekse link!

Provisoir race-day verslagje

October 9, 2011 by · 20 Comments 

Voilà, mijn 8ste ironman wedstrijd zit erop. ‘t Is tot nog toe ook mijn beste geweest 😉
Na een heel relaxte taperweek stond ik deze morgen met 1800 andere atleten voor de tweede keer aan de start van de prachtige evenement.
Lees meer

Kona pre-race

October 6, 2011 by · 10 Comments 

Nog 2 dagen en het is eindelijk zo ver… Het bloggen is wat geminderd de race-focus neemt toe! Ik heb racenummer 1337. Alles is vanaf zaterdagavond 19u CET te volgen via ironman.com
Ondertussen blijven we super relaxed en doen we plezante dingen samen met de Rudy-project mascotte!

value=”http://www.youtube-nocookie.com/v/Vjwor2LpcNw&hl=nl&fs=1&rel=0″/>

Kona dag 12 & 13 (2 & 3/10)

October 4, 2011 by · 3 Comments 

Wij hadden het de laatste tijd zodanig naar ons zin dat we zondag rats vergeten waren dat we van woonst moesten veranderen…  Een spoed checkout en verhuis waren dus ons deel. Nu zitten we hoger en zijn we verlost van de ironman drukte die nu toch wel serieuze proporties begint aan te nemen rond Alii drive.

Lees meer

Kona dag 11 (1/10)

October 2, 2011 by · 2 Comments 

Vandaag stonden de laatste lange trainingen op ‘t programma. De dag begon zoals meestal met een klein uurtje loszwemmen in de oceaan. We werden al snel getrakteerd op een fantastisch onderwaterschouwspel: een bait-ball (zie foto). Honderdduizenden kleine vissen die tesamen worden gehouden door een aantal grote roofvissen. De locals zeiden dat ze in jaren zo geen reusachtige bait-ball hadden gezien!

Lees meer

Next Page »