Endurance Junkie

July 10, 2010 by · Leave a Comment 

Sinds enkele maanden assisteer ik Peter Brees bij de ontwikkeling van een triatlonsuit. Het resultaat mag er zijn: met de focus op zowel ergonomie, design en pasvorm is het een pak geworden dat super comfortabel en aangenaam om dragen is. Ik zal het pak dragen in Eupen, Canada en Florida. Meer info volgt maar je kan alvast eens een kijkje nemen op endurance-junkie.com

Uitslag 1/2 triatlon Dijon (4/7/2010)

July 7, 2010 by · 2 Comments 

Wedstrijd 2 van het seizoen startte onder een niet zo goed gesternte. Na een uitstekende trainingsweek in Nice bezorgde de week voor de wedstrijd me vooral op professioneel vlak veel kopzorgen en weinig slaap. Een week met 3 trainingsloze dagen en een lijf dat compleet vast zit is niet echt wat je een goede aanloop naar een wedstrijd kan noemen. Op donderdag had ik zelf mijn duurloopje moeten staken wegens extreme pijn in het rechterbeen dat ik niet eens meer kon opheffen… Soit, in zo’n omstandigheden moet je maar vertrouwen op de solide basis die eerder in het seizoen werd gelegd en afwachten… Lees meer

Uitslag 1/2 triatlon Troyes (6/6/2010)

July 7, 2010 by · Leave a Comment 

De eerste wedstrijd van het seizoen en meteen ook een thuiswedstrijd aangezien ik reeds enkele jaren lid ben van de sympathieke organiserende club. De vorige jaren eindigde ik telkens op een 11de plaats en ik hoopte om me toch eens in de top-10 te kunnen nestelen.
Deze hoop bleek echter ijdel en ik moest het stellen met een 12de plaats waar ik uiteindelijk niet echt ongelukkig mee was. De individuele onderdelen waren immers allen beter dan het jaar voordien.
Vooral het feit dat ik een 5de fietstijd en 6de looptijd neerzette stemde me redelijk gelukkig. Zwemmen zal immers nooit mijn ding zijn en op 3km kan je veel tijd verliezen op echt goede zwemmers 😉 Ook als club deden we het goed met een 2de plaats in de teamrangschikking.

Tijden:
3km zwemmen: 53′51″ (57e)
84km fietsen: 2u08′47″ (5e)
21km lopen: 1u20′38″ (6e)
Totaal: 4u23′16″ (12e)