SRM bestand Ironman Hawaii 2011

October 17, 2011 by · Leave a Comment 

In 2009 fietste ik in moeilijke omstandigheden 4u55 in Kona. Twee jaar later sta ik een stuk sterker en het zou niet ambitieus geweest zijn om me niet naar een tijd van minder dan 4u45 te richten.

De SRM file zelf kan je hier vinden (file is gezipt). Je hebt de SRM software (vrij te downloaden op SRM website) nodig om hem te bekijken.

De fietsproef heb ik – analoog aan het artikel over de wedstrijd in 2009 – opnieuw onderverdeeld in 4 stukken:

De aanloop tot aan de klim in Hawi (68km):
Eerst dient er een lokaal lusje te worden gereden (naar boven op Kuakini hwy en terug) en dan start de lange weg naar Hawi over de Queen K hwy. Intomen doe ik niet meer. Gas geven van in ‘t begin is de boodschap! Avg 275W en een gemiddelde snelheid van meer dan 41km/u zijn het resultaat:

De klim naar Hawi (28km):
Deze klim is niet stijl en er stond hier een stevig tegenwindje. Avg 284W en 34,6km/u. Niet veel sneller dan in 2009 maar een pak meer vermogen!

De afdaling van Hawi (28km):
Hier kan er een beetje gerecupereerd worden. De SRM geeft direct feedback en zorgt ervoor dat ik hier niet teveel stilval: gem. 262W tijdens de afdaling (goed voor gemiddeld 44,6 km/u).

De terugweg naar Kona (54km):
Ik vond dit stuk veel beter meevallen dan 2 jaar geleden! Avg 262W en 36,6km/u

Allround dus een stuk sterker gefietst dan 2 jaar geleden!

SRM bestanden wedstrijden 2010

December 1, 2010 by · 1 Comment 

SRM 1/2 triathlon Troyes

SRM 1/2 triathlon Dijon

SRM 1/2 triathlon Eupen

SRM Ironman Canada

SRM 1/4 triathlon Maldegem

SRM Ironman Florida

Deze bestanden kan je openen met de SRM trainingssoftware die gratis te downloaden is op volgende locatie.

Trainingsvolume 2010 in cijfertjes

December 1, 2010 by · Leave a Comment 

Het leuke aan het gebruik van Trainingpeaks is dat je steeds een mega gedetailleerd beeld hebt van de gepresteerde trainingsarbeid. Dit laat toe om allerlei statistiekjes op te maken en het biedt eveneens een fantastische kapstok voor workout files van allerlei devices zoals SRM, Suunto etc… Lees meer

SRM bestanden training Lanzarote

January 30, 2010 by · Leave a Comment 

Voor hen die eens willen kijken welke feedback een SRM systeem geeft heb ik een aantal bestanden van afgelopen week in dit zip bestandje geplaatst.

Deze bestanden kan je openen met de SRM trainingssoftware die gratis te downloaden is op volgende locatie.

Je kan de bestanden ook openen met de WKO+ software van Trainingpeaks.

Indoor SRM trainer

January 6, 2010 by · Leave a Comment 

Aangezien er buiten toch niet te fietsen valt in dit weer en mijn Suunto hrm een tripje naar Finland maakt (wegens een defectje) heb ik vandaag mijn SRM op mijn rollenfiets gemonteerd. Ik had het eigenlijk al veel eerder moeten doen maar soit…   Lees meer

SRM bestand Ironman Hawaii 2009

November 30, 2009 by · Leave a Comment 

Mijn ambitie in Hawaii was minder dan 5 uur fietsen. Ik wist (of hoopte toch) dat mijn fietsniveau beter was dan in Frankfurt. Hoe ik de warmte zou verteren was uiteraard een vraagteken maar na 14 dagen acclimatisatie was ik er redelijk gerust in. Lees meer

SRM bestand Gerardmer 2009

September 13, 2009 by · Leave a Comment 

Zoals reeds in mijn wedstrijdverslagje geschreven had ik in Gerarmer een zeer gelijkmatige wedstrijd. Verschil tussen snelste en traagste ronde miniem en constant gemiddeld vermogen per ronde. De laatste ronde geeft altijd een wat vertekend beeld omdat ik me tijdens de laatste kilometers altijd wat inhou en de nadruk leg op wat souplesse in plaats van vermogen.  Lees meer

Ironman trainingsvolume

August 15, 2009 by · 1 Comment 

HR_distributionMensen met een normale constitutie en een matig talent zoals ik kunnen enkel een redelijk niveau halen door er zeer veel voor te trainen. We kunnen niet allemaal Stadlers, McCormacks of Wellingtons zijn… Lees meer

SRM bestand Ironman Frankfurt 2009

July 21, 2009 by · Leave a Comment 

Ik ben al het ganse jaar een beetje ongelukkig met mijn fietsprestatie. Mijn piekvermogen en snelheid is een stuk beter dan vorig jaar maar mijn duur vermogen moet een toch een beetje beter.

Dit was ook weer duidelijk tijdens de wedstrijd in Frankfurt. Tijdens de aanloop van 12km en de eerste ronde verliep alles nog volgens plan. In de derde ronde zakte ik echter als een pudding in elkaar en verloor 10min op 84km… Of de oorzaak een kwestie van training is of een lichamelijk euvel betreft weet ik eigenlijk niet. Tijdens de tweede ronde speelde pijn in mijn linker bil me immers enorm parten. Lees meer

Rubriek cijfertjes

July 20, 2009 by · Leave a Comment 

Als recreatieve triatleet is het geen sinecure om een gezonde balans te vinden tussen training, werk, sociaal leven en slaap. Vandaar de noodzaak om de beschikbare tijd zo efficiënt mogelijk te benutten. Wat het sportieve betreft bestaan er vele middeltjes om de kwaliteit van de trainingen, alsook de progressie (daar hopen we toch op) te meten.
Mijn hartslagmeter en vermogensmeter zijn dus mijn vaste trainingspartners. In de cijfer rubriek zal ik regelmatig grafiekjes plaatsen met feedback die deze apparaatjes mij geven tijdens en na trainingen en wedstrijden.